Ar fi fost suficientă achiziția acțiunilor din portofoliul indicelui bursier BET-TR (CLIC pe LINK ca să le vedeţi), în proporția în care acțiunile intră în coșul acestuia.
Indicele face media ponderată a variaţiilor de preţ ale acţiunilor celor mai mari şi mai importante acţiuni de la BVB. Evident, acținile DIGI ar fi trebuit cumparate după listare.
Este un fapt, #sezonuldividendelor a fost îmbelșugat și în acest an și numai cu părțile din profitul distribuit de marile companii de stat.
Iată-le!
Și fără dividende, câștigul ar fi fost de peste 10,8% potrivit indicelui de referinţă BET, care nu include dividendele.
Iar cine nu a avut curaj să fi intrat pe bursă, măcar să fi ajuns cu economiile lor la stadiul de #banidestepti, cumpărând măcar titluri de fonduri mutuale diversificate, dacă nu chiar de acţiuni.
Un fond diversificat, care investeşte şi în depozite bancare (cu dobânzi negociate) şi în titluri de stat dar şi în acţiuni, ca Erste Balanced Ron (distribuit prin BCR) avea un câştig de 12,15% în acest an la 15 iunie, dar fondurile de acţiuni.
Fondurile de acţiuni aveau câştiguri şi mai mari: BT Maxim (Banca Transilvania): 19,93%, iar Erste Equity România de 19,53%.
Iată Topul celor mai mari randamente:
Ați înțeles nota tabelului: ca să beneficiezi de un randament cât mai mare trebuie să fi cumpărat la un preț cât mai mic. La începutl anului, seyonul dividendelor era încă la debut.
Iată cum arăta topul tuturor dividendelor la 31 martie.
Mai multe citiţi în CursDeGuvernare.ro (ca să am şi eu pâine să mai scriu pe aici... :) ):
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu