miercuri, 8 martie 2017

Cadou pentru pseudo-gospodinele din Guvern: Cursul euro la maximul ultimilor patru ani. Tactica iresponsabilă a programului de guvernare și bâlbâielile funcționarilor publici își fac efectul

Tendința de depreciere a leului este clară și a fost confirmată, miercuri 8 martie (frumos cadou pentru pseudo - gospodinele din Guvern. Tot respectul şi LA MULŢI ANI gospodinelor veritabile).

Ați văzut știrea:

Leul s-a depreciat până la 4,5512 lei/ euro, recordul ultimilor patru ani


Își fac efectul optimismul iresponsabil al programului de guvernare în vigoare, ca și tactica așijderea de a-i mai păcăli încăodată pe români, cu mulți lei în buzunare, deși puterea lor se va eroda din cauza cursului mai devreme decât ne-am aștepta.

Să nu se repete istoria din 2008 - 2010.

Guvernul și-a construit programul său fantomatic de guvernare pe un curs mediu de 4,46 lei / euro!



Erste Group Research vede media cursului euro pe 2017 la 4,51 lei, cu variații între 4,4 și 4,6 lei/euro, în vreme ce Banca Transilvania are o estimare mai optimistă a puterii monedei naționale, mizând pe o medie de 4,47 lei/euro, cel puțin vreo săptămână sau două, până când va revizui detaliile scenariului macroeconomic.

Ce șanse are guvernul să aibă dreptate? Ia uitați aici ce zice un grafic Bloomberg:

Și mai mult...

A stârnit hohote de râs ridicolul funcționarului puturos care a inclus în încasările bugetare pe februarie și primele două zile din martie. 

Deși. s-ar putea să nu fi fost de vine funcționarul respectiv, ci tactica de a raporta venituri mai mari , ca să se regleze alte conturi.

„A fost o găinărie, care a atras, desigur atenția oamenilor serioși de pe piețe”, mi-a spus cineva din Banca Națională.

Deja, marii jucători ai lumii deja nu mai au încredere în promisiunile oficiale românești, și vor penaliza nerespectarea lor indubitabilă, împrumutând statul român la dobânzi tot mai mari.

Și acestea se vor vedea tot în curs, căci din ce să le plătească statul român dacă nu din devalorizare.

Oricum, marii jucători valutari de pe piețele globale vor să își extragă măcar profiturile din piețele periferice așa cum este a noastră, chiar dacă aici se fac tranzacții de peste două miliarde de euro pe zi.

Oricum, apetitul pentru dolari al investitorilor financiari ai lumii a crescut căci, cel mai probabil Federal Reserve (FED, banca centrală a SUA) va crește curând dobamda de referința a monedei americane.

Oricum

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu