vineri, 27 septembrie 2019

Cea mai bună oportunitate pentru înțelepți: Cotațiile vor crește la Bursa după promovarea la un statut internațional superior



Bursa nu este pentru amatori, e prea riscantă, poate nici nu ai destui bani, dar ești prin definiție perdant dacă toate astea te fac surd la oportunități și preferi să te ascunzi în propriile frici iraționale.

Uite chiar acum ratezi cea mai bună oportunitate a acestor luni: investiția în cele mai sigure acțiuni de la Bursa de Valori București (BVB).

Și asta este o oportunitate pentru înțelepți cu judecată nu pentru aventurieri, sau pentru fraieri care confundă prudența cu  frica irațională.

De ce?!


Acțiunile celor mai mari companii de la cota BVB: OMV Petrom (simbol bursier SNP), Romgaz (SNG), BRD, Electrica (EL), Banca Transilvania (TLV) vor crește semnificativ după ce BVB a fost promovată la statutul superior de piață emergentă de una dintre marile agenții de evaluare ale lumii, FTSE Russell.

Ia detaliile din ce am scris AICI:

Bursa de Valori București a fost promovată la statutul de piață emergentă. Ce înseamnă asta pentru finanțarea economiei

Și continuă să citești.


Ce înseamnă statutul ăsta?


Bursa din București va atrage atenția marilor fonduri de investiții ale lumii, care au resurse de zeci de ori mai mari decât cele câteva zeci de miliarde de dolari ale celor care riscau până acum să intre pe piața românească, doar cu mărunțiș de câteva milioane.

Efectul va fi creșterea cotațiilor acțiunilor companiilor citate mai sus, ca și a multora altora, mai ales din septembrie anul viitor, când reclasificarea va intra în vigoare.

Până acum eram „piață de frontieră”, adică foarte riscantă, în care mulți dintre marii investitori ai lumii nici nu aveau voie să plaseze bani, din cauza regulilor lor.

Aceste reguli devin lege din  momentul în care administratorii fondurilor de investiții cer bani bogaților sau alttor fonduri (inclusive de pensii) prin prospectele legale.

Acum suntem piață emergentă, cu mult mai sigură și cei mari se vor uita și la noi. 

Cotațiile acțiunilor vor crește și vei pierde câștiguri, dacă îți lași banii să lâncezească în bancă și să scoți de acolo mai puțin cât ai pus, din cauza comisioanelor.

Ce mai sigur când totul e nesigur?


Acțiunile citate au perspective demne de încredere, pentru că au mari cote de piață în domeniile lor, sau chiar monopolul, precum companiile majoritar de stat ca Transelectrica și Transgaz, care operează magistralele naționale de transport de electricitate și de gaze și se interconectează cupiețele externe.

Statutul de piață emergent intră în vigoare formal la anul pe vremea asta, dar de ce să aștepți până atunci?

Atunci deja jocurile vor fi fost făcute și nu vei mai profita la fel de mult dacă nu intri în joc acum. Ci mult mai puțin sau deloc.

Nu trebuie așteptat până atunci, că la bursa timpul chiar costă și mulți vor cumpăra până atunci și cotațiile vor crește până la nivelul la care străinii ar cumpăra. Apoi prețurile vor stagna, sau vor evolua în ton cu tendințele pieței.

Deja acțiunile BRD și TLV cresc cu aproape 2%, vineri 27 septembrie la prânz, iar cele ale Bursei înseși (BVB) cu 4,6%, căci bursa va beneficia de toate creșterile prin comisioanele încasate.

Cel mai simplu, pentru amatori este să cumpere acțiunile din coșul principalului indice bursier, BET împărțind banii în proporțiile în care companiile respective sunt prezente acolo, așa cum am mai spus și cu alte ocazii.
Iată-le:
Portofoliul indicelui BET
Simbol
Societate
Pondere (%)
BANCA TRANSILVANIA
19,81
FONDUL PROPRIETATEA
19,79
OMV PETROM
18,32
 ROMGAZ
10,80
BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE
10,10
TRANSGAZ
5,42
SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA
4,05
Digi Communications N.V.
3,07
NUCLEARELECTRICA
2,05
TRANSELECTRICA
1,54
ALRO
1,31
M
MedLife
1,16
PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED
0,71
CONPET
0,71
Sphera Franchise Group (KFC)
0,63
BURSA DE VALORI BUCURESTI
0,53

Nu te doare capul să urmărești ca analistul performanțele și tendințele fiecărei acțiuni ci iei tot ce e mai bun de pe piață și te uiși doar la indice.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu