miercuri, 2 august 2017

Eşti la mare cu #baniitai? Uite aici cum cresc afacerile pe litoral. Câteva defecte de sistem și UN TOP al câștigurilor

Afacerile firmelor  de pe Litoral au crescut cu 66% până la 1,33 miliarde lei, din 2012 până în 2016, iar profitul net de 3,5 ori, până la 132,9 milioane de lei.

Românii au dat banul  mai mult, că l-au avut (unii) din creșteri salariale, ar și relativ speriați (nu neapărat aceiași) de problemele din Turcia și Grecia

E drept, afacerile de pe Litoral au fost ajutate şi  de scăderea fiscalității.

Pe de altă parte, vă confruntaţi cu aceleaşi probleme: infrastructura deficitară şi calitatea serviciilor sub standardele internaţionale

Aşa că nu e de mirare că turismul românesc este undeva... pe locul 68, într-un clasament mondial de 136 de poziţii al competitivităţii turismului.

Despre clasament am scris mai demult...

România în clasamentul competitivității în turism 2017: mai prost decât în 2015 în ciuda marilor facilități acordate domeniului


Acum să vă spun de ce, totuşi, România este pe ultimul loc în topul european al ponderii în PIB a încasărilor din turism, potrivit unei analize KeysFin, publicate marţi.

Nu ar trebui să vă pese mai puţin de astfel de date, căci de ponderea asta depinde bunăastraea multora dintre noi.

Şi nu ar strica să vedeţi mai departe defectele sistemice deja istorice ale turismului românesc, care păstrează dezvoltarea domeniului sub potenţial.

Şi să vedeţi care sunt cei mai mari câştigători ai banilor voştri.

Poate faceţi un pic de „gălăgie”, civilizat, democratic.



Defectele sistemice ale turismului românesc se perpetuează în prezent, din cauza divergențelor dintre interesele fragmentate ale sectorului privat și cele ale administrației locale, în absența unei viziuni integratoare active la nivel național, atât la nivelul investițiilor cât și la cel al administrării potențialului.

Şi din cauza resemnării noastre.

Luaţi de aici, vă rog:

Keysfin: Afacerile pe litoral cresc, turismul rămâne pe loc. Defectele sistemice care ţin România la coada UE


Bonus de la KeysFin

CINE FACE CELE MAI MARI AFACERI, PE LITORAL

Firmele cu cele mai mari afaceri care au sediul social în Constanța și Tulcea le-a făcut, anul trecut, M.W.Import Export SRL (hoteluri), din Mangalia, de 28,9 milioane de lei. Compania are 44 de angajaţi. 

Urmează în clasament de Georgio Fast SRL din Constanţa, firmă specializată în restaurante, care a înregistrat afaceri de 23,3 milioane lei, şi de Complex Delta SRL din Tulcea, al cărei business hotelier a depăşit 22,3 milioane lei în 2016.



Topul 10 este completat de Lascu Bros SRL (restaurante), Underground Club SRL (baruri), Vega Turism (hoteluri), Hagi Sport SRL (hoteluri), Ionuţ Restaurante SRL (restaurante), Voila AS SRL (hoteluri),  toate din Constanţa, şi Briza Mării Negre SRL (hoteluri), din Eforie.

Dintre acestea cea mai profitabilă firmă a fost, anul trecut, Lascu Bros SRL, care a raportat un profit net de 5,8 milioane lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu