Creșterea economică din 2016 este „dopată de măsuri fiscale nesustenabile” - economistul șef al BNR
Știrea este bună în continuare și am spus ieri de ce.
Acum:
LOCUL 1
Persoanele fizice cu datorii mai mari de 100 de lei la Fisc vor fi trecute pe o listă publică
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a adoptat procedura de publicare a listelor datornicilor la bugetul de stat, în conformitate cu prevederile noului Cod de procedură fiscală, scrie Economica.net.
Nu doar că ar însemna că te facă de rușine pentru o sută de lei, dar ar putea să te facă de rușine pe nedrept.
Cunosc pe cineva care, de câte ori se duce pe la Fisc, mai întreabă pe domnițele de acolo dacă mai este înregistrat cu restanțe, deși cineva știe precis că a plătit tot, la zi.
Și domnițele de la Fisc îi spun că este. Aduce dovezi și tot restanțier rămâne. Ceva merge bine la ANAF.
LOCUL 2
Scăderea prețului carburanților cu 2 lei/litru este echivalentă cu o reducere a impozitului pe venit de la 16 la 12%
Se tot fac statistici și comparații cu prețurile carburanților. Unele sunt greșite, dar asta ar fi interesant să fie corectă, să fi calculat corect colegul de la Profit.ro. Nu-l mai verific, nu?!Ideea comparației de față este relevantă, mai ales că oisunt raportate două chletuieli ale fiecăruia dintre noi: costul transportului și cât ne costă statul!
Ar fi și mai inbteresant să calculeze cineva cu cât plătim statul de pomană, prin impozite.
LOCUL 3
BERD continuă ofensiva pentru civilizație financiară în România
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cel mai mare investitor instituţional străin din România, a achiziţionat un pachet de 10.000 de acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), majorându-şi astfel deţinerea la 5,12% din capitalul principalului operator bursier de pe piaţa locală de capital. Spune ZF.roDe ce este bine pentru banii tăi, că BERD capătă putere de vot la BVB?
Dacă BVB ar fi într-adevăr piața de pe care se finanțează companiile la un preț correct, orice ai cumpăra s-ar vinde la un preț mai correct. Dar puternicii României nu au vrut niciodată transparența Bursei, ci șpaga, sau nu dacă au vrut Bursă nu au fost în stare s-o facă puternică.
În fine,
Bonusul
este sfatul lui Raul Ciurtin pentru tinerii la început de carieră. Ciurtin a vândut o companie de lactate de la bursă (Albalact). Acum spune:
„Nu pierdeţi timpul! Aveţi curaj să o luaţi înaintea altora, pentru că stând pe loc nu vă atingeţi ţelurile”
în ZF.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu